tirsdag 30. mars 2010

Scampi med chili og hvitløk




Dette trenger du:

500g kokte scampi
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 sitron
kruspersille
salt og pepper

Sitron-blanding:
Del sitronen i to. Klem ut sitronsaften. Hakk opp en liten bunt med kruspersille som du blander i sitronsaften. Tilsett salt og pepper etter smak! (Jeg bruker vel ca. 1/2 ts. salt og litt mindre pepper..)

Det første du gjør er å tine scampien, ved å fordele de utover på et tørkepapir. Når de er ferdig tinet, tørker du dem på oversiden også.

Så hakker du opp chili og hvitløk i små biter, som du steker litt før du har oppi scampien. Viktig at det ikke brennes, for da smaker det ikke like godt!
Scampien skal ikke stekes lenge. Da blir den seig og tørr... Den er jo ferdig kokt, så den skal egentlig bare varmes og få en fin og gylden farge!

Sitron-blandingen heller du over like før servering.
Smaker utrolig godt med Focaccia-brød og Aioli!

Cille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar